ΤΟ ΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΡΑΧΗΛ ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ!!! (ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!)


Σκηνές από το "Ατενμπεργκ" της Α. Ρ. Τσαγκάρη,
που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό της 67ης Μόστρα.


Ο ελληνικός κινηματογράφος συνεχίζει να μας χαρίζει ελπίδες και αισιοδοξία! Πριν από λίγο ο καλ. διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμα της φετινής 67ης διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Ανάμεσα στα ονόματα που συναγωνισθούν για το Χρυσό Λιοντάρι του διαγωνιστικού τμήματος της φετινής Μόστρα ξεχωρίζει και αυτό μιας πολλά υποσχόμενης Ελληνίδας σκηνοθέτιδος της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη που μπαίνει στη μαχή με την ταινία της "Άτενμπεργκ"!

Να υπενθυμήσουμε πως την περασμένη εβδομάδα άλλη μια ελληνική ταινία, η "Χώρα Προέλευσης" του Σύλλα Τζουμέρκα ανακοινώθηκε πως θα συμμετέχει στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Βενετίας. Αυτά είναι καλά νέα και φυσικά ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δύο σκηνοθέτες και καλή συνέχεια στον ελληνικό κινηματογράφο και κυρίως στη νέα γενιά σκηνοθετών που δείχνει να έχει έρθει με πολύ ορμή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μπράβο παιδιά!

Να υπενθυμίσουμε πως η φετινή κριτική επιτροπή της Μόστρα έχει σαν πρόεδρο τον Αμερικάνο σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο και μέλη τους Γκίγιερμο Αριάγα (Μεξικό, σεναριογράφος), Ινκεμπόργκα Νταπκουναϊτε (Λιθουανία, ηθοποιός), Αρνώ Ντεσπλεσί (Γαλλία, σκηνοθέτης), Ντάνυ Έλφμαν (ΗΠΑ, μουσικοσυνθέτης), Λούκα Γκουαντανίνιο (Ιταλία, σκηνοθέτης), Γκαμπριέλε Σλβατόρες (Ιταλία, σκηνοθέτης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ