Η "ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ" ΤΟΥ ΣΥΛΛΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ!

Η Αμαλία Μουτούση σε σκηνή
της "Χώρας Προέλευσης" του Σύλλα Τζουμέρκα


Το αρχαιότερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της υφηλίου, η περήφημη Μόστρα της Βενετίας, ετοιμάζεται για την 67η διοργάνωση της αυτό τον Σεπτέμβρη. Οι ανακοινώσεις του επίσημου προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι μεγάλη χαρά που ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν θα υπάρχει σίγουρα μια ελληνική συμμετοχή ενός πολλά υποσχόμενου νέου Έλληνα σκηνοθέτη.

Ο Σύλλας Τζουμέρκας και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "Χώρα Πρόελευσης" είναι μέσα στον κατάλογο των ταινιών που θα προβληθούν στο παράλληλο πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ!

Κάθε χρόνο, η Εβδομάδα Κριτικής επιλέγει και παρουσιάζει επτά ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο. Η ταινία διαγωνίζεται για το μεγάλο βραβείο πρώτης ταινίας Lion of the Future – «Luigi de Laurentiis» Venice Award for a Debut Film, καθώς και για το βραβείο κοινού της Εβδομάδας Κριτικής (Region of Veneto for the Quality Cinema Audience Award).

Η "Χώρα Προέλευσης" είναι η ιστορία μιας χώρας και μιας οικογένειας σε ελεύθερη πτώση. Τρεις γενιές μιας οικογένειας (η γενιά του ’50, η γενιά της μεταπολίτευσης και η νεώτερη γενιά), οδηγούνται σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων εξαιτίας μιας ενδοοικογενειακής υιοθεσίας. Στους ρόλους των μελών της οικογένειας, ένα δυναμικό σύνολο ηθοποιών: η Αμαλία Μουτούση, σε μια από τις σπάνιες κινηματογραφικές της εμφανίσεις, ο Θάνος Σαμαράς, η Ιωάννα Τσιριγκούλη, ο Ερρίκος Λίτσης, η Γιούλα Μπούνταλη, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, ο Χρήστος Πασσαλής, ο Γιώργος Βαλαής, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Μαρία Καλλιμάνη.

Ο Σύλλας Τζουμέρκας σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου, θέατρο και υποκριτική στην Αθήνα, την Ουτρέχτη και τη Νέα Υόρκη. Σκηνοθέτησε τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες "Τα Μάτια που Τρώνε" (Επίσημη συμμετοχή – Cinéfondation – Φεστιβάλ Καννών 2001, Βραβείο της Επιτροπής – Φεστιβάλ Karlovy Vary 2001) και "Βροχή" (Α΄ Κρατικό Βραβείο ταινίας μικρού μήκους 2002). Η "Χώρα Προέλευσης" είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2010.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών της Εβδομάδας πάντως είναι ευρωπαϊκές. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σουηδής ηθοποιού Περνίλα Όγκαστ με τίτλο "Beyond".

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα στοιχεία για την "Χώρα Πρόευλεσης" επισκεφτείτε και το μπλογκ της ταινίας.

Να σημειώσουμε πως η Μόστρα φέτος τιμά τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τζον Γου αλλά και τον Βιτόριο Γκάσμαν (που φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τότε που έφυγε) ενώ ως ταινία έναρξης ορίστηκε η νέα δημιουργία του Ντάρεν Αρονόφσκι Black Swan. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νάταλι Πόρτμαν και Βενσάν Κασέλ. Το επίσημο διαγωνιστικό της Βενετίας όπως και το σύνολο του επίσημου πρόγραμματος θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής θα είναι ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ