ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΚΛΟΡΙΑ ΣΤΙΟΥΑΡΤ!




Τα χρόνια της να φτάσουμε και να τα χαρούμε όσο και εκείνη! Μιλάμε για την Γκλόρια Στιούαρτ που για όσους δεν καταλαβαίνουν είναι η συμπαθέστατη ηλικιωμένη Ροουζ του "Τιτανικού" του Τζιμ Κάμερον.

Ο Στίουαρτ έφτασε χτες τα 100 χρόνια και οπωσδήποτε όλοι καταλαβαίνουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει ζήσει έναν συγκλονιστικό αιώνα σε όλες του τις εκφάνσεις. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ηθοποιών στην Αμερική (Screen Actor's Guild ή πιο συντομευμένα S.A.G.) έκανε μια συμπαθητική πορεία στο Χόλυγουντ την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, αργότερα στράφηκε στην ζωγραφική και την διακόσμιση και ξαναγύρισε στην υποκριτική στα μέσα της δεκαετίας του '70 για να φτάσει το 1997 να προταθεί για Όσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Ροουζ στον "Τιτανικό". Μέχρι και σήμερα είναι η πλέον ηλικιωμένη γυναίκα ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ και μάλιστα στην πρώτη της υποψηφιότητα χάνοντας ωστόσο το βαρύτιμο βραβείο από την Κιμ Μπάσιντζερ και το "Λος Άντζελες Εμπιστευτικόν".

Τον Ιούνιο του 2010 το Σωματείο των Ηθοποιών τίμησε ένα ιδρυτικό μέλος του για τα 70 χρόνια καλλιτεχνικής διαδρομής ενώ η ίδια η Στιούαρτ γιόρτασε τον πρώτο αιώνα ζωής με μια ημερήσια τιμητική εκδήλωση στην οποία προβλήθηκαν ταινίες και αποσπάσματα από ταινίες στις οποίες είχε σημαντική συμμετοχή. Να τα χιλιάσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ