ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!


Μια διαδρομή 50 χρόνων. Αμέτρητα καρέ στην μεγάλη οθόνη του Ολύμπιον και της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Κόντρες και ατέλειωτες δημιουργικές συζητήσεις για τον κινηματογράφο (πρωτίστως). Από το Όλυμπος Νάουσα στο Ντορέ και από εκεί στο Μεντιτερανέ και στο Μακεδονία Παλάς.

Ο Τζέημς Πάρις, η Ελένη Ανουσάκη, ο β΄εξώστης, η γέννηση του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, ο Δοξόμπους και η μεγάλη στροφή της Διεθνοποίσης.

Από τον Κιαροστάμι και τον Ιοσελιάνι στο Τεό, τον Στοούν και τον Χέρτζογκ. Από το Ποτάμι του Κούνδουρο στο Without του Αβρανά. Ο Μισέλ Δημόπουλος και ο Δημήτρης Είπίδης και εν συνεχεία η Δέσποινα Μουζάκη και ο Γιώργος Χωραφάς. Οι Νέοι Ορίζοντες και οι Ημέρες Ανεξαρτησίας. Εδώ είναι Βαλκάνια και τα όμορφα φεστιβάλ, όμορφα καίγονται!

Μνήμες, ταινίες,μουσικές και αμέτρητες φωτογραφίες. Αφηγήσεις, ιστορίες, σενάρια, βραβεία, χειροκροτήματα.

Όλα αυτά θα γίνουν θέαμα ραδιοφωνικό για μια βδομάδα στον 9.58.

Από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 17.00 - 18.00 καθημερινά και για μια εβδομάδα ο Γιάννης Γκροσδάνης θυμάται, αναλύει, ψάχνει και βρίσκει το νήμα της ιστορίας του φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή των 50 χρόνων με συνεντεύξεις ανθρώπων που έζησαν το Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια από κοντά, κινηματογραφικές μουσικές και μια αρχειακή έρευνα που θυμίζει λεπτομερείς πτυχές της πλούσιας διαδρομής ενός σπουδαίου θεσμού!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ