50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ3


Τόσες μέρες δεν σας είπα τίποτα και για άλλη απασχόληση που υπήρχε στο πρόγραμμα τον τελευταίο καιρό. Η ΕΡΤ3 και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ετοίμασαν από κοινού 2 ειδικές εκπομπές που παρουσιάζουν την 50χρονη διαδρομή αυτού του σπουδαίου θεσμού.

Ήμουν μέρος της δημιουργικής ομάδας (με σκηνοθέτη τον Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ και μοντέρ την Σόνια Μπρέλλου ενώ παραγωγοί ήταν ο Δημήτρης Βέττας και ο Θοδωρής Τσέπος και κάνανε όλοι φοβερή δουλειά και τους ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία) που δούλεψε σκληρά για δύο μήνες προκειμένου να βγει ένα ακριβές ιστορικά και άρτιο αποτέλεσμα σε σχέση με τα γεγονότα αυτής της πορείας του Φεστιβάλ.

Η δουλειά μας έχει να κάνει με την αφήγηση και την διαχείρηση ενός μεγάλου αρχειακού υλικού ενώ μεγάλη ήταν και η έρευνα για την εξέυρεση επιπλέον πληροφοριών. Σκοπός μας ήταν να ξεναγήσουμε σινεφιλ αλλά και κοινό που ενδεχομένως να μην είχε μέχρι τώρα όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για να μάθει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία και λεπτομέρειες για την ιστορία και την σπουδαιότητα του Φεστιβάλ. Κομμάτι του υλικού που χρησιμοποιηθηκε προέρχεται και από το προσωπικό αρχείο μου με σκοπό την ανανέωση του υλικού που ήδη υπήρχε στα αρχεία ΕΡΤ, ΕΡΤ3 και Φεστιβάλ.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η πορεία του φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου από το 1960 μέχρι το 1992

Στο δεύτερο μέρος ο μετασχηματισμός και η πορεία του διεθνούς φεστιβάλ στα χρόνια του Μισέλ Δημόπουλου και της Δέσποινας Μουζάκη (1992 - 2009). Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που φωτίζεται με τόσες λεπτομέρειες η διεθνής διαδρομή του Φεστιβάλ σε 60 λεπτά εκπομπής

Σήμερα στις 00.00 και αύριο στις 00.30 απο την συχνότητα της ΕΡΤ3 και περιμένω με ενδιαφέρον τα σχόλια σας εφόσον το δείτε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ