Η ΤΖΕΙΝ ΚΑΜΠΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ




Θεωρείται ως η μια από τις αδικημένες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών που μόλις τελείωσε. Η Τζέιν Κάμπιον το 1993 έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Λίγο αργότερα γοήτευσε και τα όσκαρ.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως η Τζέιν γύριζε την μια τολμηρή παπαριά μετά την άλλη. Αξέχαστη μένει η παραληρηματική αφήγηση του ΙΕΡΟΥ ΚΑΠΝΟΥ (μόνο η Κέιτ Γούινσλετ διασώζεται από αυτό το πράμα σαν παρουσία) ενώ η προσπάθεια της να μεταμορφώσει την Μέγκ Ραϊαν σε femme fatale στην ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ήταν τόσο αποκαρδιωτική που αν είχε γυρίσει γιαπωνέζος την ταινία θα έκανε σίγουρα χαρακίρι από την απελπισία του.

Φαίνεται πως οι ταινίες εποχής πάνε καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία της. ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ που γύρισε αμέσως μετά το ΠΙΑΝΟ μάλλον το πιστοποιεί αυτό. Το ίδιο ισχύει και με το BRIGHT STAR το οποίο πήρε καλές κριτικές και ενδεχομένως να μας απασχολήσει μέσα στο 2010 λίγο παραπάνω. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Άμπι Κόρνις αξιοπρόσεκτη. Μάλιστα κάποιοι θέωρησαν σκαναδαλώδες πως αγνοήθηκε από τα βραβεία και στην θέση της πήρε το βραβείο η Σαρλοτ Γκενσμπουργκ από τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ του Τριερς. Θα περιμένω λίγο και θα δω την ταινία στις αίθουσες προσεχώς. Προφανώς μιλάμε για το μελοδραματικό ρομάντζο εποχής της νέας χειμερινής σεζόν...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ